Könnyű rossz sütni való kolbászba beleszaladni

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata megállapította: negyedük túl zsíros vagy túl vizes.

SzV
2013. 09. 24. 21:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy idén 23 kolbász, sütni való kolbász, illetve parasztkolbász laboratóriumi ellenőrzését végezték el. Azt vizsgálták, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv által előírt követelmények teljesülnek-e az adott termékek esetében.

A kifogásolt sütni való kolbászo k közül egy terméknél a 60 százalékban maximált víztartalom jelentősen túllépte a megengedett határértéket, a többi terméknél a zsírtartalom értéke kirívóan haladta meg határértéket, a legfeljebb 35 százalékban rögzített mennyiség helyett 48 százalékot mértek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.