Le a tyúkokkal! Itt a műtojás

A műtojás tökéletesen helyettesítette az igazit: nem különbözött sem ízre, sem külcsínre a „kontrollcsoporttól”.

kn
2013. 09. 12. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A por egyebek közt borsó és bab különleges keveréke. Szülőatyja Josh Tetrick, a termelő cég alapítója. A The Daily Mail című brit lap szerdai jelentése szerint Tetrick alapötlete az volt, hogy könnyen termeszthető növények kellő elegyítéséből, baromfik teljes kihagyásával sikerülhet a tyúktojáshoz hasonló ízű, tápértékű és főzési tulajdonságú anyagot előállítani.

A brit lap munkatársai kipróbálták a műtojásport egy sütemény elkészítésében és majonéz kikeverésében. Az eredmény meglepte őket, mert a műtojás tökéletesen helyettesítette az igazit: nem különbözött sem ízre, sem külcsínre a „kontrollcsoporttól”, a valódi tojásból készült sütitől és majonéztől. A cég már tárgyal a nagy élelmiszergyárakkal, jóllehet még csak a majonéz és a sütemények készítéséhez való műtojásporát tartja tökéletesnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.