Lekvár és pálinka a Szarvasi Szilvanapokon

Szarvasi szilvából készült sütemények, lekvárok mellett természetesen a pálinka és a jó zene sem hiányozhat a rendezvényről.

tt
2013. 09. 13. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látogatók megkóstolhatják a szarvasi szilvából készült helyi különleges kézműves ételeket és italokat, megismerhetik a sajátosan szarvasi szilvás recepteket – mondta Csasztvan András, a Békés megyei város rendezvényének főszervezője az MTI-nek.

Mint kiemelte, a szarvasi szilva hungarikum, nagy hagyománya van a Körösök szívében. A helyiek titkos receptek szerint készítik el például a fokhagymás vagy a diós szilvalekvárt és a minősített szarvasi szilvapálinkát. Az étel- és italkülönlegességek ötvözik a szarvasi, a tót és a szlovák szilvás hagyományokat.

A fesztivál keretében idén is megtartják a szakmai körökben elismert szilvapálinka versenyt, amelyen a Békés megyében készült legjobb pálinkákat díjazzák. Először hirdettek ugyanakkor receptversenyt Szarvas kedvenc szilvás sütije elnevezéssel.

Az immár 17. alkalommal megrendezett Szilvanapok programjai két helyszínen zajlanak: a szakmai napok az Erzsébet-ligetben, a kísérő események a Szarvasi Vízi Színházban. A háromnapos fesztiválon a látogatókat gazdag gyerek- és családi programok várják a város több pontján. Esténként lesznek ingyenes koncertek, fellép a Belmondo, az Irigy Hónaljmirigy, a Heaven Street Seven és Kökény Attila.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.