Végük lesz a cseh kocsmáknak?

Már több palackozott sört isznak a csehek, mint hordóból csapoltat, amire még sohasem volt példa.

BL
2013. 09. 16. 23:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2012-es évi teljes sörtermelés 44,3 százaléka fogyott el palackozva, míg 43,4 százaléka hordóból. A fennmaradó hányad dobozos sör vagy tartályokból csapolt volt. Cseh söripari vezetők szerint a változás már egy évtizede elkezdődött, de tavaly felgyorsult. Fő okának a gazdasági visszaesést és az árakat tartják.

A kocsmákban drágábban jutnak a sörhöz az emberek, mint a boltokban, ezért inkább ott veszik meg és otthon isszák meg sörüket. Egy kocsmában másfélszer annyiba kerülhet ugyanaz a sör csapolva, mint az üveges a boltban, ráadásul a főzdék eleve drágábban adják a hordós változatot, mint a palackozottat. Mindennek tetejébe árulnak immár lakossági tárolásra is alkalmas kishordós sört, ami befér a hűtőszekrényekbe.

A másik oknak a szabadidő szűkülését tartják a szakemberek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.