Év szakácsa: először választottak nőt

„Egyedi és utánozhatatlan” fogásokat kínál Tanja Grandits.

kn
2013. 10. 08. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves nő „egyedi és utánozhatatlan” fogásokat kínál – írta hétfői közleményében a Gault & Millau. Grandits konyhája az adható 20 pontból tizennyolcat kapott.

A dél-németországi Albstadtban született Tanja Grandits Harald Wohlfahrt mellett tanulta ki a szakmát Baiersbronnban, majd a londoni Claridge szállodában, a dél-franciaországi Bagnol-sur-Ceze-ben álló Chateau Montcaud-ban és a svájci eschikofeni Landhaus Thurtalban dolgozott. 2008-ban került a Stucki élére.

Húsz évvel ezelőtt egy svájci mesterszakácsnő, Irma Dütsch két másik séffel megosztva nyerte el a címet, de most először lett egyedül nő a kitüntetett.

A legjobb svájci éttermek osztályozásakor a Gault & Millau megtartotta a korábbi sorrendet. Hat konyhafőnök – Benoît Violier (Crissier), Andreas Caminada (Fürstenau), Philippe Chevrier (Satigny), André Jaeger (Schaffhouse) Didier de Courten (Sierre) és Bernard Ravet (Vufflens-le-Château) – nyerte el a legjobb osztályzatot, azaz 19-et a húszból.

Német-Svájcban Christian Kuchler (Eglisau) lett „az év legjobb német-svájci séfje” 17-es osztályzattal. Összesen 96 szakács kapott jobb osztályzatot, 43-an pedig rosszabbat, mint 2013-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.