A konyhának van neme? – tette fel a kérdést a Fooding francia gasztronómiai étterem- és rendezvényismertető 2014-es kalauzában. Annyi bizonyos, hogy a médiában legtöbbet szereplő séfek férfiak.
„Új nemzedék van feljövőben: olyan nők, akik kevésbé ragaszkodnak a szabályokhoz, sokat utaztak, akár autodidakták is lehetnek” – vélekedett a 33 éves séf, Alice Quillet, hozzátéve, hogy ők egyelőre nem vezetnek éttermeket, de ez az idő is eljön.
„Régebben a konyhát azok a pasasok választották, akik rossz osztályzatokat kaptak az iskolában. Ez mára teljesen megváltozott, ez a megszállottak szakmája, férfiaké és nőké egyaránt” – mondta a 28 éves Alix Lacloche, aki jobban szereti, ha szakácsnőnek szólítják, mint séfnek.
Alice Di Cagno, aki élettársával, Victor Gaillard-ral vezeti éttermét, arról beszélt, hogy még mindig meglepő, ha egy lány van a konyhában. Személyes tapasztalatairól szólva elmondta, hogy minden második esetben az emberek csak élettársának, Victornak mondanak köszönetet, ha ízlett nekik az étel. „Vannak emberek, akik elmennek a konyha előtt, és felkiáltanak: nini, egy nő!” – jegyezte meg.
Alice Quillet és Anna Trattles arról panaszkodott, hogy ha a sajtóban szóba kerülnek, nem mondják ki a vezetéknevünket. „Lányoknak, csinibabáknak titulálnak bennünket, mintha csak főzőcskéznénk, pedig egy sertésfejet is ki tudunk csontozni” – mesélte.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!