A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv) által szervezett versenyen apró különbségek voltak csak az egyes csapatok között, ezért végül két arany, két ezüst és két bronz érmet osztott a zsűri szombaton.
Aranyérmet nyert az Elamen Zrt. és a Hungast Kft., ezüstöt az Eurest Kft. és a Sodexho Kft., míg harmadik helyen a Junior Harmónia és a Vasi Fogadó Kft. csapata zárt. A Nébih különdíját az Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha vihette haza, a Közszöv különdíját pedig a Baja Marketing Kft. csapata nyerte el.
Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kellett megtervezniük egy háromfogásos menüt, amelyet felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kellett benyújtani. A második körbe továbbjutott tíz csapat ezen menük alapján készített el tíz adagot a rendelkezésre álló három óra alatt.
Az étlapon szerepelt többek között fűszeres vöröslencseleves, sütőtökös csirkemell grillezett hagymával, sült túróval és tökmártással, illetve almás, birsalmás zabpelyhes muffin is.
A Nébióh reményei szerint a versenyt jövőre akár mind a négy évszakban megszervezhetik. Az idei megmérettetésre érkezett recepteket pedig fotókkal és tápanyagszámítással kiegészített kiadvány formájában elérhetővé teszik az érdeklődők számára.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!