Újabb Michelin-csillag Budapest egén: Borkonyha

A Michelin-kalauz 2014-es kiadásában az Onyx és a Costes után egy újabb magyar éttermet díjaztak csillaggal.

UDM
2014. 03. 12. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Michelin-kalauz Main Cities of Europe 2014-es kiadásában az Onyx és a Costes után egy újabb magyar éttermet díjaztak csillaggal, a Borkonyhát.

„Döbbenet, nem vártam volna, hogy nincs átmenet, semmi köztes, egyből felkerülni csillaggal, eddig még ajánlásunk se volt! Függetlenül attól, hogy amit csinálunk, azt jónak tartjuk, hiszen ez egy csapatmunka, járjuk a világot, kóstolunk és sokszor gondoltuk, hogy ilyet mi is tudunk. De ez most a bizonyíték, hogy mi is meg tudjuk csinálni, képesek vagyunk rá. Fél órája sírok, nem térek magamhoz, édesanyámat felhívtam, azt mondta, hogy akkor sírtam utoljára, amikor őt vitték kórházba” – nyilatkozta Horváth Tamás tulajdonos a Világevőnek a hír hallatán.

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje épp a Bocuse d’Or szakácsverseny hazai döntőjén zsűrizik, a hírt először nem is akarta elhinni, annyira váratlanul érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.