Drága és rossz: sztárséfek a listán

A hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva.

kn
2014. 12. 05. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Harden’s London Restaurants csütörtökön megjelent, legújabb kalauza szerint a londoni felső kategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest – írta a brit The Telegraph internetes kiadása.

Londonban az utóbbi időben egyre több új étterem nyílik, a túlságosan gyors terjeszkedés azonban meglátszik a sztárséfek új éttermeinek minőségén, állítja a kalauz egyik alapítója, Peter Harden. A kritikus szerint a sztárséfek jellemzően a brandek építésére költik a pénzt, és számos jel arra mutat, hogy nem tudják tartani konyháik színvonalát.

A „legkiábrándítóbb konyhák” listájára idén többek között felkerült Ollie Dabbous, Marcus Wareing és Heston Blumenthal egy-egy étterme is. A csillagászati árakat kérő éttermek közé sorolták Gordon Ramsey Royal Hospital Roadon nyílt éttermét, igaz, ugyanez a konyha a legjobb gasztronómiai élményeket nyújtó éttermek tízes listáján is szerepel. A Harden étteremkalauz 1991 óta jelenik meg, a legújabb listák elkészítésében hatezer ember véleményét vették figyelembe.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.