A Bocuse d’Or világdöntőjén az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai indulhattak, összesen huszonnégy ország séfje.
Az eredményhirdetés a lehető legjobban kezdődött a magyar csapat számára, hiszen már az első különdíj átvételére Molnár Gáborékat szólították. A séfek világversenyének legszebb bemutatkozó plakátja a magyar lett. A plakát alapötletét a két menü és a magyar kártya társítása adta. Hajnal Péter szakmai vezető, Ruszthy Dávid művészeti vezető és Sárosi Zoltán fotós munkáját dicséri a mű, amely nemcsak a séfet, hanem a Molnár Gábor által felhasznált alapanyagok jó részét is bemutatja.
A legutóbbi döntőben két évvel ezelőtt szintén Magyarország nyerte el a legjobb poszternek járó díjat. Akkor Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje képviselte hazánkat.
A különdíjak után megkezdődött a verseny eredményeinek kihirdetése: Norvégia, Orjan Johannessen és Jimmy Oien nyert, a második helyet az amerikai Philip Tessier és Skylar Stover, a harmadikat pedig a svéd Tommy Myllymäki és Albin Edberg szerezte meg.
A magyar csapat helyezéséről hosszabb ideig nem érkezett hír, de mindenki optimista volt, mert Molnár Gábor arról beszélt a versenyt követően, hogy mindent sikerült az előzetes terveknek megfelelően megvalósítani. Széll Tamás viszont két évvel ezelőtt úgy lett tizedik a világdöntőben, hogy a maga bevallása szerint is hibázott. A magyar csapat ezúttal csak amiatt aggódott, hogy a második versenynapon, tizedikként kerültek a zsűri elé, és annak a tagjai már esetleg elfáradhattak kissé a sok kóstolásban.
Molnár Gábort végül a nemzetközi zsűri a tizenharmadik helyre rangsorolta, ami ugyan apró visszalépés a korábbi tizedik helyhez képest, de óriási siker a világ huszonnégy legjobb séfjének versenyében. Sőt, az európaiak között a magyar séf ott szerepel a top tízben, a kilencedik helyen.
„Az eredmény mögött példaértékű összefogás áll, a szakmának és támogatóinknak is köszönettel tartozunk, amiért a versenyző számára mindent megadhattunk a felkészülés alatt” – köszönte meg a támogatást Hamvas Zoltán, a több hónapos előkészületeket koordináló Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!