A legjobb húsos tálat a magyar Széll Tamás és csapata készítette a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen, amelyet a leginkább elismert szakácsviadalként tartanak nyilván a világban. A Lyonban rendezett versenyt az Egyesült Államok nyerte, a második helyen Norvégia, a harmadikon Izland végzett, a magyar csapat negyedik lett. A dobogóhoz mindössze 16 pont hiányzott, az ötödik, házigazda franciákat három ponttal előztük meg. Az eseményen 24 ország vett részt. Széll Tamás és csapata a tavaly Budapesten rendezett kontinensdöntőn aratott győzelmével vívta ki a szereplés lehetőségét.
A legjobb poszter kategóriában ugyancsak a magyar plakát nyert. A képen Széll Tamás egy kalitkával a kezében sétál egy erdőben, a ketrecben egy Bresse-i csirkével. Magyarország eddig ahány alkalommal indult a versenyen (összesen háromszor), mindig megnyerte e külön kategóriát.
A magyar csapatot számos neves magyar séf, így Sárközi Ákos, Nyíri Szása, Wolf András, Győrffy Árpád, valamint több száz fős szurkolói csapat kísérte el Franciaországba a verseny helyszínére. A budapesti Hold utcai piacon szurkolói központ is nyílt, ahol folyamatosan közvetítették az eseményt.
A kétnapos versenyen a magyar szakács az első napon készítette el ételkölteményeit (amire 5 óra 35 percnyi ideje volt), ami hátrányt jelentett számára, mivel több riválisa is szerdán főzte meg ételeit.
A Széll Tamás vezette magyar csapatnak (Szabó Kevin segítő, Vomberg Frigyes csapatfőnök, Szulló Szabina csapatkapitány) sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a világdöntő első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést – közölte még az első versenynap végén a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A végeredmény is azt mutatja, kevés hiányzott a dobogóhoz.
Az idei verseny során fontos elvárás volt a nemzeti karakter megjelenítése a témákban. Széll Tamás és csapata ezt a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális eleme, a savanyítás használatával, illetve a magyar erdő hangulatának és alapanyagainak beemelésével kívánta érvényre juttatni.