A fine diningból átnyergelni a gyorséttermek világába nagy kockázat. Előbbit a séf kreativitásáért, a fineszért, az ízek harmóniájáért, az illatok és a szemet gyönyörködtető tányér látványáért, a legmagasabb minőséget képviselő alapanyagokért, az alkalmazott technológiákért szeretjük, a másik helyen szeretnénk jól belakni (bár egy gondosan megtervezett ételsort elfogyasztva legtöbbször a fine dining étteremben sem maradunk éhen). Az viszont biztos: a kettő nem egy árkategória, vagyis az elgondolás, hogy valaki arra építsen gyorséttermet, hogy hagyományosat, de kiválót, jó áron, akár működhetne is.
Azt is kár lenne tagadni: a legtöbb magyar még ma sem roston sült kardhallal vagy Szent Jakab kagylóval csillapítja éhségét, az átlag szereti és beéri egy jó pörkölttel, húslevessel, rántott hússal vagy épp sült kolbásszal. A Séf asztala tulajdonosa(i) és Wolf András, a Salon séfje arra jutottak: miért ne lehetne hát egy plázában nyitni egyszerű, magyaros étkezdét, jó alapanyagokból főzni. Tényleg, miért ne? Még ha az ötlet nem is korszakalkotó. Az már más kérdés, hogy ezzel valóban Wolf Andrásnak kellett volna-e foglalkozni vagy sem, de ez az ő döntése, fogadjuk el.
Jót vagy nem jót főzni, tisztességeset kínálni vagy lenyúlni a vendéget. Erre voltunk mi is kíváncsiak, amikor a WestEndben nemrégen nyílt egység felé vesszük az irányt. Megpillantva a hatalmas táblára pingált „étlapot” megállapítjuk: mindenképpen értékelendő, ha nem a szokásos sült krumpliban gondolkodik valaki, hanem salátát, szószokat, mártásokat kínál a fogások mellé. Ha ezt kapná a vendég minden más plázában is, kevesebb elhízott ember élne e honban.
Amikor megérkezünk, a vezető odaszól az unott kasszás lánynak, hogy tíz percig ne fogadjon rendelést. Na, ha valami biztos nem fordulhat elő egy gyorsétteremben, (elnézést, comfort food), az ez. Szerencsére mi még épp becsúszunk a nem várakoztatott vendégek közé, így nagyjából tíz percet ücsörgünk, mire megpillantjuk a kivetítőn a sorszámunkat.
A rendelés egyébként végtelen egyszerű, lévén háromféle menü közül választhatunk, a két főétel és egy desszert nyújtotta kínálatból. A menüben kérhetünk egy, kettő vagy három szelet (10-20-30 dkg) rántott húst, csirkéből (comb), sertésből (karaj) vagy borjúból. A sült kolbász különféle húsokból és ízesítéssel készül, van például citromos vagy almás-májas is. Ehhez választhatunk mártást vagy mustárt és öt fajta köretet.