Blatter: A FIFA jobb lesz, mint amilyen ma

Joseph Blatter meg van róla győződve, hogy a FIFA ebből a korrupciós vádak általi krízisből megerősödve fog kijönni.

FFT
2011. 11. 07. 21:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt szeretnénk, hogy a FIFA átlátható legyen, és a folyamatot végig visszük, így végül jobb lesz, mint amilyen ma” – mondta a svájci vezető a Nemzetközi Futballaréna elnevezésű konferencián a zürichi Dolder Grand luxushotelben. Október 21-én Blatter kétéves tervet hirdetett ki a szervezet megreformálása érdekében. „Nagyon szigorúan veszem ezt a feladatot” – tette hozzá.

Többek között a végrehajtó-bizottság tagjait, Ricardo Teixeirát (Brazília), Issa Hayatou-t(Kamerun), és Worawi Makudit (Thaiföld) vádolják korrupcióval. Makudiról a FIFA etikai bizottsága derítette ki a bűnrészességet. Ha a kényes bírósági akták nyilvánosságra kerülnek, a Teixeira, és Hayatou elleni vádak is beigazolódhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.