Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Diósgyőri labdarúgó a legújabb gyanúsított!

Újabb gyanúsítottja van a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügynek: kedden egy diósgyőri labdarúgót állítottak elő és vettek őrizetbe.

FFT-MTI
2012. 02. 21. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai edzésről vitték el a játékost.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője egyelőre nem kívánt a részletekről nyilatkozni, s a kihallgatás után ígért bővebb tájékoztatást.

Sajtóinformációk szerint az őrizetbe vett játékos L. Ákos, akit az edzés után vittek el a nyomozók, de ezt nem erősítette meg a szóvivő.

Az ügyben eddig összesen 18 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként, közülük jelenleg négyen előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben vannak, illetve egyvalaki lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll. Legutóbb múlt szerdán történt őrizetbe vétel, akkor S. Balázst, az Eger futballistáját négy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsították meg.

A Diósgyőr az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra:

Kedden délután a tervezettnél eggyel kevesebb játékos vett részt a DVTK edzésén, L. Ákost előállították a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Nem hivatalos információk szerint az előállítás a fogadási csalással áll összefüggésben.

- Az UEFA állásfoglalása szerint a dopping és a fogadási csalás a futball halála. Nekem is ez a véleményem, és teljes mellszélességgel támogatom a hatóságok ez elleni erőfeszítéseit – kommentálta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója a történéseket.

- Amikor elkezdtük munkánkat Diósgyőrben, a gazdasági megtisztulás volt az egyik legfontosabb programpont. Mára ennek a végére értünk, azonban más formában újra kísért a múlt.

Nem engedhetjük meg, hogy besározódjon a DVTK neve, hogy bármi, bárki letérítsen az általunk megkezdett útról, ezért örülnünk kell ennek a fejleménynek is, amely újabb lépés a verseny tisztasága felé. A klub munkatársai nevében kijelenthetem, minden lehetséges módon segítjük a hatóságok munkáját.

Minden bundázó játékost mélységesen elítélünk és azt mondom, bűnhődjön minden bűnös! Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy mindenkit, így L. Ákost is megilleti az ártatlanság vélelme. Nem tehetünk mást, bízunk az igazságszolgáltatásban!

Az eseményeket követően azt kértem a játékosoktól az öltözőben, hogy szerdán emelt fővel fussanak ki a pályára, mert ez nem a klub szégyene, hanem azé, aki vétett a sportszerűség és a törvények ellen.

Várjuk az ügy további fejleményeit, a nyomozó hatóság közleményét és annak ismeretében azonnal és határozottan fogunk fellépni – zárta a klubvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.