Karácsony hazudni akar a kampányban. Találós kérdés: szabad-e egy hazug emberre szavazni?

Ezzel Karácsony, azaz a híveinek csak „Karigeri” valójában Kamugerivé vált. És egyben Gyurcsány leghívebb tanítványává a hazugságban.

2021. 08. 23. 11:41
null
20210716 budapest karacsony gergely fopolgarmester sajtotajekoztato havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uborkaszezont már régen nem ismerő hektikus nyári politikai ütközetek közepette valamiért elsikkadt egy dolog a magyar közvélemény előtt, holott a jelentősége felmérhetetlenül fontos.

Az történt ugyanis, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, egyben politika szélkakas a Die Zeit című német újság online oldalán adott interjújában egy az egyben elismerte: hazudni fog a kampányban.

Márpedig, ha a súlyuknak megfelelően vennénk a dolgokat – mint ahogy sajnos időnként nem vesszük úgy! –, akkor Kamugeri ezzel a nyilatkozatával kiírta magát az esélyes miniszterelnök-jelöltek sorából. 

Mit is mondott a Die Zeit augusztus elsejei online számában?

A bevándorláspolitikáról kérdezte őt a német újságíró, s azt válaszolta, hogy „a menedékkérők emberi jogainak garantálása Magyarországon a hat párt alkotta ellenzéki szövetség alapprogramja”. (Tehát ha ők győznek, akkor a globális liberális erők igényeit kiszolgálva emberi jognak tekintik a menedékkérelmet. Jó tudni – mondhatnánk Pelikán elvtárssal együtt.)

Ezek után az újságíró rákérdezett, hogy valóban prioritást élveznek-e a baloldalon a menekültek és a migránsok jogai, erre azt válaszolta, hogy „megmondom őszintén, ezzel a témával nem nyerhetjük meg a választást”.

Milyen bölcs – mondhatnánk. De hát akkor hogyan fog kampányolni?

A válasza: „A menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelesség és programunk részét képezi, de ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra.”

Ez a színtiszta „előszösödés”, annak előzetes beismerése, hogy „amit mondunk, az nem igaz”. (Gyurcsány, Balatonőszöd, 2006. május 26.)

Ezzel Karácsony, azaz a híveinek csak „Karigeri” valójában Kamugerivé vált.

És egyben Gyurcsány leghívebb tanítványává a hazugságban.

Csak hát az epigonokkal sajnos gyakran az a baj, hogy példaképükhöz képest kutyaütők. 

Gyurcsány, a minden hájjal megkent politikai kalandor és szélhámos ravaszságát nem lehet kétségbe vonni: ő először átverte és manipulálta a magyar választókat, ezzel megnyerte a választásokat 2006-ban – gyakorlatilag csalással –, majd egy zárt ülésén, utólag mondta el Balatonőszödön, hogy „teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz”.

Szerencsétlen Kamugeri pedig lányos zavarában már előre kikotyogja a német lapnak, hogy hazudni fog a kampányban, mert tudja, hogy át kell verni a választókat ahhoz, hogy nyerni tudjon. El kell hitetni az istenadta néppel, hogy az Orbán-kormányhoz hasonlóan ők sem engednék be migránsok tömegeit az országba, mert ez a hülye tömeg nem ér fel a liberális jóemberkedés és önpusztítás nemes magaslataiba, ahol Soros, Merkel, Timmermans és a többiek ülnek. Ha ez kell a győzelemhez, ám legyen, mondja Kamugeri, hazudunk a kampányban reggel, éjjel meg este, utána pedig majd rákényszerítjük az ostoba tömeget a Willkommenskulturra. Ugyan már, valójában kit érdekel, hogy mit akarnak az emberek? Az eszme a fontos, nem, e’társaim?

Nos, pusztán ennyi a különbség Gyurcsány és tanítványa között: a „mester” nagy spíler, a tanítvány pedig egy balek. 

De azért köszönjük meg neki, hogy őszinte volt, és nehogy egy pillanatra elfeledkezzünk arról a kampányban, amit a Die Zeitnak elmondott!

Kamugerivel iszonyatosan sok baj volt és van, politikai szélkakas-jellege már-már mulatságos, eddigi politikai teljesítménye pedig szánalmas. Csődöt mondott zuglói polgármesterként, ekkor feljebb bukott, főpolgármester lett, s most már ezen a szinten mond csődöt. De hősünk nem áll le: most már az országot akarja vezetni. Ő! Viccnek is rossz.

Szóval nem az a fő baj ezzel az érdekes emberrel, hogy nem tud angolul, bár miniszterelnök-jelöltként nyilván az is nagyon kínos. Az sem, hogy nincs jogosítványa – bár azért ezzel nem kellene kérkednie, nem olyan nagy érdem ez, de hát istenem, van ilyen. Biciklizni végül is tud.

Hanem az a fő baj vele, hogy egy szánalmas bábfigura, Gyurcsány leghívebb tanítványa. 

Márpedig aki Gyurcsánytól tanul bármit is – főleg a legrosszabbat, a hazudozást, a választók manipulálását –, arról pontosan lehet tudni, hogyan kormányozna egy országot.

Nos, erre, ha csak egy pillanatra is mint rémálomra gondolok, felriadva azt tudom sóhajtani és kiáltani:

Isten óvja Magyarországot 2022-ben is!

Borítókép: Havran Zoltán

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.