Varju László szabadfogású birkózó „őszödi” elszólása: Ha nyernek, visszatérnek a 2010 előtti idők…

A DK alelnöke nagyon sokat segített abban, hogy megértse mindenki, mi várna rájuk akkor, ha a baloldal megnyerné a választásokat.

2022. 01. 26. 13:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a DK alelnöke a minap nagyon sokat segített abban, hogy megértse minden magyar választó, mi vár rájuk akkor, ha az élet furcsa szeszélye folytán a baloldal megnyerné a választásokat. Egy január közepi ATV-s interjúban ugyanis közölte, hogy ha a baloldal nyer, akkor visszaállítják a gazdaságot a 2010 előtti pályára…

Varju, ez a kedves, antipatikus fiatalember az egyik, valóban minden hájjal megkent versenyzője a baloldal szedett-vedett népességének. Varju ugyanis önbizalommal telve, nagyképűen és magabiztosan képes folyamatosan, levegővétel nélkül hazudni, nemhogy reggel, éjjel meg este, de napközben is, megállás nélkül, parlamenti felszólalástól kezdve az ATV-s megnyilvánulásaiig.

Amikor azt írta jó régen Új Péter, hogy „Jó reggelt – hazudta Kovács László”, akkor neki fogalma sem volt talán arról, hogy Kovács egy úriembernek számít Varjuhoz képest. Hogy hogyan jutott el az MSZP–DK Kovács Lászlótól Varju Lászlóig, arról Gyurcsány Ferencet kellene kérdezni…

Jelenleg két ügyben kezdődött ellene bírósági tárgyalás. Az egyik éppen a birkózói kvalitásaival kapcsolatban zajlik: jól emlékezhetünk még 2018 decemberére, amikor ellenzéki provokátortársaival együtt behatoltak az MTV székházába, Varju pedig lábkulccsal a földre vitte az egyik nem éppen erőtlen őrt, majd utána vérlázító módon provokálta a körülötte álló, nyugalmukat szerencsére megőrző vigyázókat.

Varju egy ilyen tiszta kezekkel – pontosabban lábakkal – játszó „politikus”.

De ennél is „szebb” a másik ügye, amely szintén bírósági szakaszban van.

Történt ugyanis vala, hogy a 2018-as parlamenti választásokra Gyurcsány Újpesten feltétlenül a saját emberét, a Rózsadombon lakó, Újpesthez ezer szállal nem kötődő Varju „Lacit” akarta indítani. Már csak azért is, mert Újpest sajnos régi hagyományok alapján keményen balra húz (én csak tudom, ott lakom…), a parlamenti választásokon tehát a mandátumszerzés tuti.

Igen ám, de Újpesten a kerület korábbi szocialista képviselője, az azóta sajnálatos módon elhalálozott Horváth Imre mindenképpen indulni akart egyéniben, hiszen még a szocik által készített belső felmérések is azt mutatták, hogy simán nyerhet újra.

De ez nem jelentett problémát Ferencnek. Vélhetően „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett a szociknak, aktuálisan éppen Molnár Gyulának, az MSZP akkori, méltán elfeledhető elnökének. Az ajánlatot a szocialista vezetés elfogadta, s ezek után a dealt végre is hajtották: Horváth Imrével közölték, hogy nagyon jól dolgozott ugyan, de ez nem érdekes, megy a lecsóba, és jön a DK-s Varju.

De hogyan is zajlott ez?

Erről Horváth Imre számolt be akkoriban a Magyar Nemzetnek. Az érthetően csalódott volt képviselő elmondta, hogy Varju leült vele tárgyalni és közölte, hogy kifizeti Horváth kampányköltségeit, csak mondjon egy összeget. Horváthot ez nem lepte meg, mert megtudta, hogy korábban Gyurcsány egy kerületi DK-s fórumon azt mondta: „Nem lesz Újpesten semmi gond, mert a Horváth Imrének viszek majd némi forintot”.

És most – lássanak csodát! – 2022 elején, négy évvel (!) a két esemény után, Varjunak a bíróság elé kellett állnia. Most mondjam azt, hogy jobb későn, mint soha? Ez a közhely e témában inkább már csak irónia lehet, hiszen négy év alatt Varju tovább rongálta a magyar politikai élet színvonalát.

Azt pedig már meg sem említem, hogy a deal mögötti vélhetően legfőbb felelős, a „mi Ferink” még csak véletlenül sem került semmilyen bíróság elé ebben a választási rend elleni bűncselekmény gyanújában – de ezt már megszoktuk, Gyurcsányt azért is nevezem a mi Ferinknek, mert nincs olyan csoda a Földön, hogy ő bármiben is felelős lehetne… – nem igaz?

De hagyjuk is ezt most. Inkább örüljünk annak, hogy a szélhámosságban és hazudozásban mindig nagyon flott és magabiztos Varju elvtárs végre hibázott egy bődületeset, és kimondta az ATV-ben: ha ők győznek, visszatérnek a régi szép 2010 előtti, gyurcsányi idők.

Vagyis: az ország újra totális csődbe megy mind gazdasági, mind politikai, mind erkölcsi szempontból, s mindent elural újra a züllöttség és a káosz.

Köszönet, Varju! A magyar választó – Márki-Zay véleményével szemben – nem aberrált, nem ostoba, nem trágyával etetett gomba, nem fogyatékos.

Hanem bölcs – tudja, mit jelent a 2010 előtti ország.

És nem kér belőle soha többé!

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.