Magyartalan levéllel próbálkoznak az adathalászok

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől.

BL
2014. 02. 05. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és a benne található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületre nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak.

A bank most is hangsúlyozza: soha nem kért és nem kér levélben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Kéri, amennyiben valaki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666-os telefonszámon, levélben vagy a bank honlapján keresztül.

Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket – írja közleményében hitelintézet.

A mostanihoz hasonló adathalász-kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalászlevélben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.