Köröket ver Magyarország Európára

Sokkal kevesebb a munkanélküli Magyarországon az európai átlagnál; míg az eurózónában 12, az unió egészében pedig 10,8 százalékos, hazánkban ennél jóval alacsonyabb, 8,8 százalékos a munkanélküliség.

VZ
2014. 03. 03. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közleményében kiemelte: Magyarország a 28 tagállam közül a második legnagyobb mértékben csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt évben.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának pénteken közzétett adatai szerint Magyarországon 2012 decembere és 2013 decembere között 2,3 százalékponttal, 11,1 százalékról 8,8 százalékra csökkent a munkanélküliség.

Ennél jobban csak Lettországban sikerült mérsékelni az állástalanok számát, ott 14,3 százalékról 11,5 százalékra – emlékeztetett az NGM.

Magyarországot néhány évvel ezelőtt még az EU sereghajtói között tartották számon, mára ezen a területen is éllovas lett – fogalmazott közleményében a minisztérium.

A kormány jól működő foglalkoztatási programjai, például az Első munkahely garanciaprogram, a lakhatási támogatás, a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázat, illetve a segély helyett munkát biztosító közfoglalkoztatási programok is érzékelhetően javítják az ország foglalkoztatási helyzetét – áll az NGM közleményében.

 

 

Hazánk növekedő pályára állt, és ezt Brüsszelben is elismerik – ezt erősítette meg korábban a Brüsszelben elkészített – Olli Rehn bizottsági alelnök által a strasbourgi sajtótájékoztatón is ismertetett – prognózis is, amelyben idén és jövőre is 2,1 százalékos magyar GDP-növekedést jósolt, a KSH szerdai jelentése szerint pedig tovább nőtt a foglalkoztatottság, és csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

A gazdaság elmúlt évi növekedésében jelentős szerepet vállaltak a magyar vállalkozások – mondta az Országgyűlés elnöke korábban. Kövér László arról is beszélt: az ellenzéki állításokkal szemben valós eredményeket ért el az ország, hangsúlyozta: 255 ezerrel több ember dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben. Ennek következtében a munkanélküliség is jelentősen mérséklődött azóta, hogy a „csőd szélén álló ország” irányítását átvették – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.