Mol: nem lesz itt INA-eladás

A Mol nem szeretne megválni az INA-ban meglévő részesedésétől, érdekelt a mielőbbi megegyezésben a horvát kormánnyal.

BuL
2014. 03. 02. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem azért, mert ne lenne más megoldás vagy érdeklődő, hanem azért, mert nem véletlenül fektetett a Mol az INA-ba, különben is több dolog köt össze bennünket, mint amennyi elválaszt” – idézi a horvát lap Áldott Zoltán válaszát arra a kérdésre, hogy a megállapodás vagy az INA értékesítése fontosabb-e a Mol számára.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy az INA 2013-as pénzügyi jelentése jelentős veszteséget tartalmaz, a horvát olajipari vállalat első embere megjegyezte: a jelentés elkészítése a nemzetközi normák betartásával zajlott, az INA Szíriában meglévő érdekeltségeinek értékcsökkenése „vis maior”. Hasonló módon járt el a szíriai befektetésekkel több nemzetközi cég is – tette hozzá.

A Mol bizonyosan szebb fényben tüntetné fel az INA-t, ha a cég eladásában gondolkodna – mondta Áldott Zoltán, aki szerint nem a részvényesek feladata az üzleti döntések meghozatala, hanem az INA igazgatóságáé és felügyelőbizottságáé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.