Esztergomból indul világhódításra a Suzuki

A japán gyártó hazánkból kacsintgat Európán túlra, Afrikát és Közép-Amerikát is bevennék.

LM
2014. 04. 29. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esztergomi Suzuki-gyár termékeinek meghatározó része exportra készül, de ennek mindössze 2 százalékát teszik ki az Európán kívüli piacok. Ezért a cég terveiben az szerepel, hogy a jelenlegi 48-ról 100-ra emeli azoknak az országoknak a számát, ahová exportálja a magyar Suzukikat, és Európán kívüli terjeszkedésre koncentrál – számolt be a Kemma.hu.

Az elképzelések szerint a jelenlegi 2 százalékról négy éven belül 30 százalékra növelik az Európán kívül értékesített autók arányát. Egyebek között  Mexikó, Új-Zéland, Ausztrália és Dél-Afrika piacain terjeszkednének.

A Magyar Suzuki itthoni piaca is kezd magára találni. Az elmúlt évben 161 ezer autó készült az esztergomi gyárban, ez 3,2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az idén a tavalyinál több, körülbelül 162 ezer autó gyártásával számolnak. Jó ütemben zajlik a következő modell, az egyelőre iV-4 néven futó sportos, fiatalos hobbiterepjáró prototípus- és gyártástechnológia fejlesztése. Az új modell tömeggyártása a tervek szerint 2015-ben kezdődik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.