Hadat üzentek a plázáknak

Bérletidíj-fizetés nélkül használhatják a civilek az üresen álló üzlethelyiségeket a pécsi belvárosban.

HBI
2014. 04. 09. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója szerdán a Király utcában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Belváros újratöltve 2.0 programban újra pályázatot hirdetnek azon szervezeteknek, amelyek izgalmas, érdekes programokkal, eseményekkel színesebbé tennék a városközpontot, és vonzanák az érdeklődőket. Az üzletek használatáért bérleti díjat nem, csak a működtetés költségeit kell fizetni, ami esélyt teremt a civileknek, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt, és ismertté váljanak – hangsúlyozta. Utalt rá, a megyeszékhely belvárosában mintegy húsz, a vagyonkezelő tulajdonában lévő üzlet áll üresen, amely a cég összes üzletének több mint tíz százaléka.

A 2012-ben első alkalommal kiírt pályázatnak köszönhetően tíz szervezet kapott lehetőséget üres üzlet használatára, közülük négy élt vele, így nyílhatott meg a baranyai megyeszékhely központjában a veteránautó- és retrótárgy-kiállítás, a pécsi animáció történetét bemutató tárlat, működhet egy kulturális egyesület, valamint a mozgássérültek problémáit bemutató szervezet.

Sztojkovics Éva fideszes önkormányzati képviselő megjegyezte: a Belváros újratöltve 2.0 program az első lépés annak érdekében, hogy az emberek egy részét visszacsábítsák a bevásárlóközpontokból a belvárosba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.