Kiderült, mire készül a Fiat

Új modellek gyártását kezdi meg idén a Fiat lengyelországi üzemében.

PR
2014. 04. 21. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janusz Piechocinski a Fiat illetékeseivel folytatott tárgyalást követően a dél-lengyelországi Tychy városában működő Fiat-üzem és az egész lengyel járműipar számára „nagyon jó hírnek” nevezte a döntést. Elmondta, hogy a Fiat vezetősége a döntés részleteit május elején hozza nyilvánosságra.

A lengyel médiában már hónapok óta folyik a találgatás egy új Fiat-modell lehetséges gyártásáról a Tychy üzemben, amely a feltételezések szerint egy, a Fiat Punto kategóriájának megfelelő középméretű személygépkocsi lenne.

A Fiat Auto Poland a legnagyobb lengyel autógyár, és a Tychy városában működő üzemet a Fiat legmodernebb külföldi gyárának tartja a szakma. Tavaly a Fiat Auto Poland 291 millió zloty (21 milliárd forint) nyereséget ért el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.