Soha nem megy ki a divatból a Harley

A vártnál nagyobb első negyedéves nyereségről számolt be kedden a Harley-Davidson Inc. motorkerékpár-gyártó vállalat.

BuL
2014. 04. 22. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Harley-Davidson az első negyedévben 265,9 millió dollár nyereséget ért el, részvényenként 1,21 dollárt, szemben a tavalyi első negyedévi 224,1 millió dollár, részvényenkénti 99 cent nyereséggel. A Thomson Reuters üzleti hír- és adatszolgáltató által megkérdezett szakértők átlagosan részvényenként 1,08 dollár nyereséget vártak. A vállalat értékesítési árbevétele az előző évihez képest 10,2 százalékkal, 1,73 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben.

A beszámolási időszakban a Harley-Davidson 80 682 motorkerékpárt szállított le disztribútorainak világszerte, 7,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az eladások 20,5 százalékkal emelkedtek az ázsiai–csendes-óceáni régióban, 8,9 százalékkal Latin-Amerikában és 8,2 százalékkal az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban.

A Harley-Davidson saját pénzügyi szolgáltató érdekeltségének üzleti eredménye 12 százalékkal csökkent az első negyedévben, mivel növelnie kellett a hitelfedezetre elkülönített összeget.

A keddi tőzsdei nyitás előtt a Harley-Davidson részvénye 7,3 százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.