Csoda történt a görögöknél

Jelentős, egymilliárd eurót meghaladó többlet alakult ki Görögország elsődleges költségvetésében az idei első négy hónapban.

LR
2014. 05. 13. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április végével záródott négy hónapban a költségvetésben 1,05 milliárd euró többlet volt az adósságszolgálat nélkül számolva az egy évvel korábbi 306 millió euró deficittel szemben – ismertette kedden az ország pénzügyminiszter-helyettese.

Az elsődleges költségvetési többlet a költségvetési törvény szerint idén 2,96 milliárd euró, a hazai össztermék (GDP) 1,6 százaléka lesz a tavalyi mintegy 800 millió után.

A görög gazdaság tavaly 3,9 százalékkal zsugorodott, a hatodik évet zárta visszaeséssel. A görög kormány 0,6 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2014-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.