Budapestre jöttek az érintettek az ukrán bumm után

Közép- és Délkelet-európai Energiabiztonsági Fórum címmel szakmai egyeztetést tartottak kedden és szerdán Budapesten.

BuL
2014. 06. 18. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fórumon a közép- és délkelet-európai országok, az Egyesült Államok, Ukrajna, az Európai Bizottság és az Európai Külügyi Szolgálat képviselői megvitatták az európai energiabiztonsági helyzet aktuális kérdéseit és kihívásait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint a résztvevők áttekintették a háromoldalú gáztárgyalások állását, valamint a Közép- és Délkelet-Európa energiabiztonsága növelése érdekében teendő lépéseket.

Szó esett a regionális infrastruktúrafejlesztések szükségességéről, az Európai Bizottság európai energiabiztonsági stratégiára vonatkozó javaslatáról és az Európai Unió szomszédjaival való együttműködés fontosságáról.

„Az ukrán gáztranzithálózaton június 17-én bekövetkezett robbanás aláhúzta Ukrajna, valamint a közép- és délkelet-európai régió energiabiztonsági kihívásait és a fórum időszerűségét” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.