Iszonyatos összegeket fogtak vissza a franciák

Huszonegymilliárd euróval csökkentenék 2015-ben a francia költségvetés kiadásait egy hároméves megszorító csomag részeként – mondta a francia pénzügyminiszter vasárnap egy dél-franciaországi konferencián.

LR
2014. 07. 06. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michel Sapin kifejtette: a francia kormány 2015-ben és a rákövetkező két évben összesen 50 milliárd eurót szeretne megtakarítani, hogy legyen fedezete a tervezett társaságiadó-csökkentésnek, valamint hogy gyorsabban csökkentsék a költségvetési hiányt és megállítsák az államadósság növekedését. A pénzelvonás elsősorban az egészségügyet és a társadalombiztosítási rendszert fogja sújtani, valamint az önkormányzatokat – mondta a francia pénzügyminiszter Aix-en-Provence-ban. A dél-franciaországi városban rendezett tanácskozáson részt vett Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója és az Európai Központi Bank (EKB) magas beosztású illetékesei. A francia költségvetés hiánya tavaly a hazai össztermék (GDP) 4,9 százaléka volt, messze az Európai Unió által elvárt 3 százalékos küszöb fölött. Az államadósság meghaladta a GDP 90 százalékát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.