Rekordot döntött a bankok nyeresége

Pár évvel a pénzügyi válság után ismét hatalmas a nyereség a bankszektorban.

SZN
2014. 07. 01. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Banker pénzügyi folyóirat felmérése szerint a nyereség 32 százaléka a kínai pénzintézetekre jutott, közülük a világ mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb bankja, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) 55 milliárd dollár adózott eredményt ért el. Az össznyereség 20 százalékát, 183 milliárd dollárt az amerikai bankok realizálták.

Az eurózóna bankjaira a profit csupán 3 százaléka jutott, jelentőségük a válság előtti 25 százalékhoz képest számottevően csökkent. Az olasz bankok teljesítettek a legrosszabbul tavaly, 35 milliárd dollár veszteséggel zártak. A kínai iparkamara szerint idén a kínai gazdaság növekedési üteme lassul, így a pénzügyi szektor nyeresége az előző évi 15 százalékhoz képest csak 9 százalékkal nő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.