Foglalkoztatás: „Az eredmények nem maguktól születtek”

Czomba Sándor szerint a foglalkoztatásbővülés nagy része a versenyszektornak köszönhető.

MNO
2014. 08. 27. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár kiemelte, hogy hónapok óta 4 millió fölött van a foglalkoztatottak száma, és 8 százalék alá csökkent a munkanélküliség. Elmondta, a fiatalok körében is javult a foglalkoztatási helyzet, a 15-24 éves korosztályból 257 ezren voltak foglalkoztatottak, 32 ezerrel többen, mint egy éve.

Az eredmények nem maguktól születtek, számos jól működő foglalkoztatási programot indított a kormány, például az Első munkahely garancia programot, a lakhatási támogatást vagy a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázatot – fogalmazott Czomba Sándor, hozzátéve, hogy ezek láthatóan javítják az ország foglalkoztatási helyzetét.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány célja az elkövetkező időkben az, hogy tartósan 4 millió felett tartsa a foglalkoztatottak számát, a munkanélküliséget az úgynevezett súrlódásos munkanélküliség szintjére, 300 ezer alá csökkentse, a közmunka helyett pedig egyre inkább a versenyszféra legyen a növekedés motorja.

Júniusban 4,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette második becslése alapján a KSH. Összehasonlítható adatok szerint a növekedés 1,6 százalékos volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.