Nagy pillanat: új forintérme

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapításának 25. évfordulójára színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank.

BuL
2014. 08. 15. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékérme előlapján, a középmezőben Szent Erzsébet ábrázolása látható, amint kenyeret nyújt egy hajlott hátú, idős embernek. Az emlékérme szélén, jobbra fent, egymás alatti két köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, valamint a „2000” értékjelzés és a „FORINT” felirat, alsó köriratban, középen a „2014” verési évszám és a „BP.” verdejel olvasható – közölte honlapján az MNB.

Az emlékérme hátlapján, a középmezőben egy földgömb ábrázolása látható, előtérben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat emblémájával, fölötte az „1989” évszám olvasható. Az emlékérme szélén, felső köriratban a „MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT”, alsó köriratban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelmondata, az „A HIT VÉDELME ÉS A SZEGÉNYEK SZOLGÁLATA” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot baloldalon, középen Nagyné Ráski Orsolya és Nagy Dániel tervezőművészek mesterjegye, jobb oldalon, középen egy pont választja el.

Az emlékérme 75 százalék réz és 25 százalék nikkel ötvözetéből készült, súlya 23,7 gramm, átmérője 37 mm, széle recézett.

Az emlékérméből 10 000 darab készíthető, amelyből 6000 darab különleges – úgynevezett proof – technológiával verhető.

A Magyar Pénzverő Zrt. forgalmazza az emlékérmét, amely a névértékével megegyező 2000 forintos áron lesz megvásárolható 2014. augusztus 14-től.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.