Szállodát építenek Tiszavasváriban

A strandfürdőre alapozva, 2-2,5 milliárd forintos beruházással egy 50-100 férőhelyes szálloda felépítését tervezik.

KG
2014. 08. 31. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az építési tervek már készen vannak, a beruházási költségeket pedig kormányzati és európai uniós támogatásból fedeznék – tette hozzá.

Sotkó Gyula elmondta, a város üdülőövezetében, a Tisza közelében fekvő strandhoz közeli szabad területen építenék fel a szállodát, amely mellé fedett uszodát, mobilkempinget és apartmanházakat is szeretnének létesíteni. Ezek közül a fedett uszoda beruházási költsége mintegy 50 millió forint lenne.

A környéken jelenleg nincsen elegendő szálláshely annak ellenére, hogy a nemrég felújított tiszadobi Andrássy-kastély és a tokaji borvidék a turisták kedvelt célpontja – magyarázta Sotkó Gyula, hozzátéve, kutatás-fejlesztési támogatásokra is szeretnének pályázni, mivel az itt feltörő gyógyvíz a hajdúszoboszlóival hasonló minőségű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.