A hitelminősítők nem állnak le hazánk leckéztetésével

Cséfalvay Zoltán szerint a hitelminősítőknek már javítaniuk kellett volna az ország besorolását.

BuL
2014. 09. 25. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A munkahelyteremtés, a beruházások, az export, a növekedés és az államháztartási hiány mutatójának alapján Magyarország már nem azon a szinten van, mint ahol a hitelminősítők jegelik. Már fel kellett volna minősíteniük Magyarországot” – mondta a politikus a gazdasági napilap csütörtöki számában megjelent interjúban.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnél (OECD) három évig nagyköveti posztot betöltő Cséfalvay Zoltán szerint a hitelminősítők ezzel a lépéssel megvárják, hogy mi történik a devizahitelesekkel.

„Másfelől ne feledjük, a hitelminősítők ázsiója az elmúlt években erősen megcsappant, noha addig, amíg a piac hallgat rájuk, nekünk is komolyan kell vennünk az ilyen jelzéseket” – tette hozzá.

Ennek ellenére a volt gazdaságstratégiáért felelős államtitkár az igazi értékmérőnek azt tartja, hogy a nemzetközi kötvénypiacon és a termelő beruházások vonzásában sikeres az ország, a befektetők már hisznek Magyarországban – olvasható a Napi Gazdaságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.