Uniós támogatásból félmillárdos beruházás

A Fiers Mechanika Kft. bővítette a gyártóterületét.

BO
2014. 09. 22. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég hétfői közleménye szerint az Új Széchenyi Terv keretében mintegy 150 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek. Ennek eredményeképpen a cég gyártóterületét 1200 négyzetméterrel tudták bővíteni. A szintén a fejlesztés keretében modern megmunkálóközpontot hoztak létre, amely nagymértékben hozzájárul a társaság jövőbeli megrendeléseinek teljesítéséhez.

Az 1981-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú cég tevékenységi köre szerszámok, célgépek, illetve precíziós alkatrészek tervezése és gyártása. A Fiers két telephelyén közel 50 munkavállalót foglalkoztat. Több multinacionális nagyvállalatnak beszállítója, így dolgoznak többek között a Grundfos Magyarországnak és a Karsai Zrt.-nek.

A Fiers Mechanika Kft. adózott eredménye 2013-ban 166,2 millió forintot tett ki a 2012-es 162,9 millió forint után. A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly csaknem 600 millió forint volt az egy évvel korábbi 546,9 millió forint után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.