Olyan következik Ferihegyen, amitől tátva marad a száj

Rekordévre számít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

MNO
2014. 11. 28. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági napilap pénteki számában megjelent írás szerint az első tíz hónap adatai alapján 7,2 százalékkal több utas fordult meg a repülőtéren, mint egy évvel korábban, és ha nem lesz valamilyen rendkívüli esemény, már december közepén átléphetik a kilencmilliós utasszámot.

Hardy Mihály a lapnak kiemelte: ennyien még soha sem fordultak meg a reptéren, eddig a 2011-es év 8,9 milliós utasszáma volt a rekord, de akkor még működött a Malév.

A gyarapodásnak sok összetevője van – mutatott rá Hardy Mihály, ezek között említette az új járatok megjelenését, új útvonalak nyitását, azt, hogy illetve több légitársaság, köztük a Wizz Air sűrítette járatainak számát.

A lap írása szerint annak ellenére, hogy idén kiugró utasforgalom-növekedést tudhat magáénak a repülőtér, a Budapest Airport nem tervezi az 1-es terminál újranyitását, mert a 2-es kapacitása további kétmillió utast elbír.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.