Brutális mértékű a munkanélküliség

Ukrajnában 15 éve a legmagasabb szintre emelkedett a munkanélküliség, a ráta 9,5 százalék – hangozott el egy kijevi gazdasági fórumon.

LR
2014. 12. 26. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TASZSZ által idézett szakértő azzal számol, hogy a ráta jövőre még magasabb lesz, meghaladhatja a 12 százalékot. Hivatalos adat a folyó negyedévre még nem áll rendelkezésre. A statisztikai hivatal adatai szerint a harmadik negyedévben 8,9 százalék volt a munkanélküliség a második negyedévi 8,6 százalék után. A 2003 és 2014 közötti időszakban az átlagos munkanélküliség 8,41 százalék volt. A legmagasabb, 10,3 százalékos rátát 2009 első negyedévében, a legalacsonyabbat, 6,5 százalékosat 2008 harmadik negyedévében mérték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.