Ezekkel a társaságokkal ne repüljön!

Ismét az ausztrál Qantas lett a világ legbiztonságosabb légitársasága, de listázták a leginkább kerülendő szolgáltatókat is.

Ruzsbaczky Zoltán
2015. 01. 06. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Airlineratings.com című internetes oldal különböző tényezőket vesz számításba: a kormányzati és szakértői ellenőrzéseket és az egyes társaságokat érintő balesetek halálos áldozatainak számát is. Az ausztrál társaságot a sugárhajtású utasszállítás korszakában még soha nem terhelte halálos áldozat. A legbiztonságosabb 10 légitársaság ábécésorrendben a következő lett: az Air New Zealand, a Cathay Pacific Airways, a British Airways, az Emirates, az Etihad Airways, az EVA Air, a Finnair, a Lufthansa és a Singapore Airlines. Érdekesség, hogy a portál által számba vett 449 vállalat közül 149 érdemelte ki a legbiztonságosabb minősítést.

 

Az Airlineratings.com külön listát tett közzé a legbiztonságosabb fapados cégekről, ezek közül a legjobb tíz a Ferihegy és Dublin között is közlekedő ír Aer Lingus, az amerikai Alaska Airlines, az izlandi Icelandair, az amerikai JetBlue, az ausztrál Jetstar, a dél-afrikai Kulula.com, a brit Monarch Airlines és Thomas Cook, a német TUIfly és a kanadai WestJet.

A portál arra is kitér, hogy tavaly 21 légi szerencsétlenség történt, ami 986 áldozatot követelt, ez magasabb az elmúlt tíz év átlagánál. Összesen ugyanakkor mindössze 111 repülőgép-balesetet jegyeztek fel, ilyen alacsony számra 1927 óta nem volt példa.

Ami a legkevésbé biztonságos légitársaságok nem túl díszes listáját illeti, erre a nepáli Tara Air és Nepal Airlines mellett a kazah Scat Airlines és az afganisztáni Kam Air „fért fel”. Ezek azok a szolgáltatók, amelyek a portál biztonsági rangsorolásában hét csillagból mindössze egyet szereztek meg. A négy társaság mindegyike ki van tiltva az Európai Unió légteréből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.