Íme egy Magyarországon nem síró multi

A British Telecom (BT) magyarországi történetének legsikeresebb éve volt a tavalyi.

MNO
2015. 01. 19. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat Budapesten 300 új munkahelyet létesített, míg debreceni irodája 100 munkaállomással bővült – mondta Faragó Andor az új debreceni irodaszárny bemutatásán.

A Magyarországon 1300 dolgozót foglalkoztató cégnek a meglévő funkciók – üzleti kommunikációs szolgáltatások – bővülése mellett újabb tevékenységekkel is gazdagodott a portfóliója: a BT itt hozta létre az európai kommunikációs hálózatok műszaki tervezésével foglalkozó tudásközpontját is – közölte az igazgató.

Utóbbiban hetven, magasan kvalifikált mérnök dolgozik Budapesten – mondta Faragó Andor.

Tájékoztatása szerint a budapesti és a debreceni irodáikban dolgozó szakemberek Európa 12 országában több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak, többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT-megoldások, valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások területén.

Elmondta azt is, hogy decemberben kezdték meg a munkaerő-toborzást a cég IT-üzemeltetési és -karbantartási szolgáltató részlegéhez: ezen a területen Budapesten negyven, Debrecenben nyolcvan betöltetlen álláshelyük van.

Az európai szolgáltató központ szolgáltatásportfóliója négy új funkcióval gazdagodott az elmúlt évben: két új műszaki terület mellett a pénzügyi részleg követeléskezelési tevékenységgel bővült, és szintén újnak számít a Budapesten létrehozott humán erőforrás (HR) szolgáltató csapat is.

Így a hazai központ munkatársai már 15 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatást több mint 3000 nemzetközi ügyfélnek Magyarországról – mondta az ügyvezető igazgató.

Faragó Andor szerint 2014 az elismerések éve is volt: a BT hazai teljesítményéért 2012 után másodszor is átvehette a Családbarát munkahely-díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton, míg a „Legjobb munkahely” felmérésen” a BT első helyen végzett az iparági kategóriában.

A BT a világ egyik vezető, kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló cége, amely több mint 170 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Fő tevékenységei közé tartozik a globális hálózati informatikai szolgáltatások és helyi, országos és nemzetközi távközlési szolgáltatások biztosítása otthoni, munkahelyi, valamint mobil felhasználásra, széles sávú, televíziós és internetes termékek és szolgáltatások, valamint konvergens fix/mobil termékek és szolgáltatások biztosítása.

A 2013. március 31-ével záródó évre a BT-csoport kimutatott bevétele 18 103 millió font volt, amelyből az adózás előtti kimutatott nyereség 2315 millió font.

A British Telecommunications plc (BT) a BT Group teljes tulajdonú leányvállalata, amely gyakorlatilag a BT Group valamennyi üzletét és vagyonát felöleli. A BT Group plc-t a londoni és New York-i tőzsdén is jegyzik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.