Negyvenhétmillióra bírságolták az Aldit

Az áruházlánc csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg beszállítóinak a termékek ellenértékét.

MA
2015. 02. 24. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a még tavaly indított és több hónapon át tartó hatósági eljárásban a szakemberek a beszállítói áruszámlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.

A vizsgált számlák 70 százaléka azt bizonyította, hogy az Alsi a beszállítóinak csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét.

Ez ellentétes a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert –, amely arra kötelezi a kereskedőt, hogy az áru átvételét követő 30 napon belül fizessen a beszállítónak.

Emellett a német székhelyű diszkontáruházlánc úgy fizettetett fix jutalékot a beszállítóival, hogy nem vállalt előre konkrét eladási forgalmat, és nem vállalt kötelezettséget arra sem, hogy a beszállítók termékeinek forgalmát növelni fogja – tájékoztatott az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.