A cseheké lesz a Kékkúti

Megvásárolja a Kékkútit a csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport. A cég munkavállalóit a jövőben is foglalkoztatnák.

MNO
2015. 03. 13. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Kékkúti Ásványvíz Zrt. önálló jogi személyként a Nestlé Waters tulajdonában állt, amely a Nestlé Csoport érdekeltségei közé tartozik. A Nestlé Csoport másik magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., ennek működését a változások nem érintik – írja a cég.

A KMV Kelet- és Közép-Európa legnagyobb ásványvíz-palackozója, nagy szakértelemmel bír az ásványvízüzletágban, magyarországi piacra lépésük újabb beruházásokat jelent. A közlemény idézi Alessandro Pasqualét, a KMV vezetőjét, aki elmondta: ambiciózus növekedési terveik vannak a Kékkútival. Kiemelte az is, hogy cégük elkötelezettek a fogyasztók és a helyi tradíciók, helyi termékek iránt – a Kékkúti pedig ilyen, hiszem, termékei szerves részei a magyar tradíciónak, olyan nemzeti kincsek, amelyeket a magyarok szeretnek.

Az Európai Palackozott Víz Szövetség 2013-as adatai szerint a magyar piac a legfejlettebbek közé tartozik Európában, ahol kifejezetten magas, 119 liter az egy főre eső átlagos fogyasztás. A magyar palackozottvíz-piac pozitív trendet mutat, a 2008–2013 közötti időszakban 3,5 százalékos átlagos éves növekedést ért el.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ásványvíz-palackozója. A cég palackozza a Theodora és a Nestlé Aquarel márkát és forgalmazza a Nestlé Waters nemzetközi márka portfólióját (San Pellegrino, Acqua Panna, Perrier). A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a társaság 2013-as árbevétele 5,04 milliárd forint volt a 2012-es 5,41 milliárd után. A cég adózott eredménye 2013-ban 1,11 milliárd forint veszteség volt, az egy évvel korábbi 815 millió forint veszteség után.

A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport jelenleg a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, valamint Ukrajnában van jelen és több mint 20 országba exportál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.