Magyarország az egyik legjobb hely a világon a befektetőknek

Magyarország jobban teljesít, legalábbis a Forbes magazin által megszólaltatott gazdaságkutató szerint.

SG
2015. 03. 12. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New Jersey állambeli Bretton Woods kutatóintézet listáját adta közre a Forbes magazin, amelyen 46 ország gazdasági környezetét vizsgálták. Az intézet igazgatója, Vladimir Signorelli a lapnak elmondta, hogy az európai befektetési környezet folyamatosan javul. A tíz éllovas országból négy nyugat-európai. A fejlődő piacok közül persze még mindig Kína szerepel a legjobban, de ahogy az intézet vezetője fogalmazott, Indiát is nagyon szeretik a befektetők.

A Bretton Woods Magyarországot a 9. helyre rakta a befektetésre ajánlott országok listáján. Kiemelik az MNB kiegyensúlyozott és növekedést támogató intézkedéseit. Arról is írnak, hogy Orbán Viktor általában növekedéspárti, ha fiskális politikáról van szó, és valószínűsíthető, hogy a harmadik negyedévben a bankadót is csökkentik. A cikk pozitívumként említi meg az alacsony inflációt is.

Íme a Bretton Woods listája:

Az intézmény szerint az országok gazdasági környezete nagyon gyorsan változik. Azonban azt biztosra veszik, hogy a felsorolt országok az elkövetkező három hónapban a legjobb helyszínei a befektetéseknek.

Magyarország a nemzetközi elismerések ellenére még mindig bóvli kategóriában van. A kormány már régóta várja a felminősítést, amit múlt péntekre a Moody’s be is ígért. Ám péntek éjjel a cég közölte, hogy nem frissítette Magyarország államadós-besorolását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.