Quaestor-ügy: sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést az MNB

A cég felszámolását még nem kezdeményezte a jegybank.

Sz.E.
2015. 03. 11. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél történtek miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ismeretlen tettesek ellen – tudtuk meg Binder Istvántól, az MNB kommunikációs osztályvezetőjétől. A társaság felszámolását az MNB nem kezdeményezte, egyelőre csak részlegesen függesztette fel a vállalat tevékenységi engedélyét, jelenleg felügyeleti biztos vizsgálja annak ügyeit. Magát a felszámolást persze nemcsak a nemzeti bank, hanem bárki kezdeményezheti, akinek követelése van a társaság felé.

Hétfőn jelentett öncsődöt a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira, a Magyar Nemzeti Bank pedig kedd reggel részlegesen fel is függesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét. A Magyar Nemzeti Bank gyanúja szerint 210 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket a Quaestor Financial Hrurira, miközben csak 60 milliárd forintos kötvényprogramot jelentett be az ügyfeleknek – azaz 150 milliárd forintnyi kötvényt úgy bocsátott ki, hogy mögötte nem volt tényleges fedezet. A részletekről itt olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.