Újabb amerikai multi jön hazánkba?

A cég már toborozza a munkavállalókat, mert több száz fős gyártóbázist alakítana ki Pécsen.

Majláth Ronald
2015. 03. 02. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetekkel ezelőtt jött a hír: komoly óriásmulti érdeklődik Pécs iránt. Eddig nem sokat lehetett tudni, de most úgy néz ki, igaz a történet. A Pécsma.hu egyelőre nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a Harman International egyik részlege hozna létre új gyárat Pécsen, a volt Elcoteq Szilva utcai bázisán.

A portál úgy tudja, a cég már toborozza a munkavállalókat, mert több száz fős gyártóbázist alakítana ki a városban. Felkeresték a pécsi városházát, hogy igaz-e a hír, de a hivatal egyelőre türelmet kért a válasszal. Keresték az iparkamarát is, de ott egyelőre nem találtak nyilatkozót. Minisztériumi forrásokból azonban a lap úgy értesült, hogy a napokban hivatalos bejelentés is várható az ügyben, amelyen már több konkrétumot is meg lehet tudni.

Néhány héttel ezelőtt egyébként a Figyelő írt arról, hogy valószínűleg a General Motors, az Eaton és a Harman-Becker az a három cég, amely beruházásra készül Magyarországon. A lap akkor azt írta, tudomásuk szerint összesen 15,5 millió dolláros (mintegy 4,2 milliárd forint) befektetésről van szó. Pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel-csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke jelentette be, hogy a GM és leányvállalata, az Opel ötszáz fős létszámbővítést hajt végre, valamint új oktató és szolgáltató központot hoz létre Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.