Húszezer háztartás cserélheti mosógépét modernebbre

Még az első félévben szeretnék kiírni a mosógépcsere-programot.

2015. 05. 11. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Zsolt közölte, hogy még az első félévben szeretnék kiírni a mosógépcsere-programot, a nyertesek pedig 30-40 ezer forintot kaphatnak energiahatékony mosógép vásárlására.

Mint mondta, az Otthon melege programot azért hirdették meg, hogy a legkevésbé energiahatékony ingatlanok felújításában segíteni tudják a lakosságot.

Szabó Zsolt kiemelte, hogy a 2014–2020-as uniós költségvetés keretében további programok lesznek, ezek értéke 240 milliárd forint lesz, és ezek keretében a magyarországi ingatlanállomány ötven százaléka megújulhat.

Az államtitkár ezt annak kapcsán mondta, hogy Varga Gábor azonnali kérdésében azt kérdezte, milyen lakossági energiahatékonysági pályázatokra lehet még számítani. Felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar ingatlanállomány hetven százaléka, hárommillió ingatlan energetikailag nem megfelelő állapotban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.