Ősszel visszatér egy régi jó ismerős, a Lada

Az orosz AvtoVAZ felújítja a Lada személyautók forgalmazását Európában, az első célország Magyarország és Csehország.

MTI
2015. 06. 11. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjegyezte, hogy szigorú feltételeket támasztanak a forgalmazókkal szemben, amelyeknek egyebek mellett marketing- és szállítási feladataik is lesznek.

Az AvtoVAZ elszántan fel akar lépni autóinak más országokba irányuló „szürkeimportja” ellen – írta az Izvesztyija című újság.

Bo Andersson elmondta, a Lada európai forgalmazásának jelenleg az a fő akadálya, hogy még nem találták meg a megfelelő partnereket. Közölte, hogy az új magyar és a cseh importőrökkel már aláírták a szerződést. Hozzátette, hogy az egész világon bővíteni akarják a forgalmazói hálózatot, „legyen inkább kisebb, de szervezettebb”.

Az autógyár vezetője azt is elárulta, hogy a Ladákat az európai piaci terjesztés érdekében módosították, egyebek között javítottak biztonsági szintjükön, különös tekintettel a gyalogosok védelmére. Ugyancsak takarékosabbak lettek az Euro 6-besorolású motorral felszerelt kocsik.

Az AvtoVAZ Németországba, Nagy-Britanniába és Olaszországba is az elsők között akar exportálni, de az ottani forgalmazókat még nem találták meg. A vállalat 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön. Szeptemberben kezdi meg egy vadonatúj modell, a Vesta gyártását, amelyből a szedánon kívül ferde hátú és hobbiterepjáró modellek is legurulnak majd a gyártósorról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.