Itthon is robbantana a Suzuki

A Suzuki az idén mintegy 5200 személygépkocsi értékesítését tervezi a magyarországi újautó-piacon.

MTI
2015. 07. 17. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketingvezetője az MTI tájékoztatására közölte: az idei első fél évben magyarországi márkakereskedőik 2869 autót értékesítettek, a 2014. évi megfelelő időszakihoz képest 20,7 százalékos növekedés reálissá teszi az éves tervet, amelyet még az új Vitara sikere is felülírhat. Tavaly 4735 Suzuki kelt el a magyar piacon.

Hársfalvi János tájékoztatása szerint a magyarországi eladások 98 százaléka tavaly esztergomi gyártású jármű volt. Legnépszerűbb modelljük, a Swift tette ki a teljes eladás 36,8 százalékát. A modellpalettán 2014-ben jelen volt még a szintén hazai gyártásból származó Splash, a Swift, az SX4, valamint az SX4 S-Cross.

Az idén már nem gyártják a régi SX-4-et és a Splasht. Az „A” méretkategóriában, a miniautók szegmensében emiatt keletkezett űrt próbálják betölteni a thaiföldi gyárban előállított Celerióval. Magyarországon a modellből 3 millió forint alatti ára miatt évi 500-600 darab eladására számítanak – ennyi fogyott Splashből is. Jelenleg 76 Suzuki márkakereskedés működik Magyarországon.

A Suzuki Vitarát a Hír TV Garázs című műsora is elvitte egy körre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.