Leállt a mosógépcsere a Dunántúlon

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázat július 1-jén indult.

MTI
2015. 07. 01. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani. A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon – https://mgcs-2015.nfsi.hu/ – keresztül történik. Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményező mosógépcsere pályázat július 1-jén indult, elsőként a nyugat-dunántúli régióban.

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ. Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege. A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.