Visszatér Magyarországra a Lada

A magyar az első piac, amely Európában megkapta a forgalmazás jogát.

MTI
2015. 07. 10. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint az árusítás ősszel indul, a modellek Renault–Nissan technikai alapon épültek. A KSH adatai szerint 1985-ben közel félmillió, 2005-ben negyedmillió, míg 2015-ben már csak 73 ezer Lada szerepelt magyar rendszámmal a nyilvántartásokban; a márkaállomány átlagkora jelenleg 27 év.

A hivatalos gyári vezérképviselet 2010-ben szűnt meg Magyarországon. Akkor már csak néhány tucat Lada kelt el évente, holott a rendszerváltás utáni években tízezer, 1994-ben csaknem 18 ezer autót adtak el egyetlen év alatt – emlékeztet a lap. A JATO adatai szerint Ladákból a magyar piacon 2008-ban mindössze nyolcvanat, 2009-ben pedig csupán harminchármat helyeztek forgalomba, miközben fénykorában a márkának 32 százalékos részesedése volt a magyar piacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.