Íme a világ legprosperálóbb országa!

A 8 pontos kritériumrendszert alapul vevő brit felmérés szerint Norvégiánál nincs jobb.

GB
2015. 11. 03. 3:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn adta ki a londoni székhelyű, elsősorban a jólét kutatásával foglalkozó Legatum Institute 2015-ös konjunktúra indexét. Az elemzés 142 országot rangsorolt a gazdaság, személyes szabadság, biztonság, egészség, szociális lehetőségek vagy éppen a kormányzás alapján. Ennek tükrében Norvégia végzett az élen, itt találták ugyanis legerősebbnek az emberek közti szociális köteléket, az egészségügyi ellátórendszert és az emberek személyes szabadságát.

A dobogó második helyére Svájc futott be, a harmadik Dánia lett, az első tízben ott van az összes skandináv ország. Az Egyesült Államok a 11. helyen végzett. Kelet-Európából a szlovének (25. hely) és a csehek (26.) kapták a legjobb értékelést, hazánk a 45. lett. A lista végén zömmel afrikai országok találhatók, a sereghajtó a Közép-Afrikai Köztársaság.

A vizsgálat az elmúlt 7 év adatait vetette össze, és ez alapján állította össze a rangsort.

A fenti kritériumok alapján a legnagyobb fejlődést Indonézia mutatta, amely 21 helyett lépett előre. A felmérés szerint a legnagyobb visszaesők Szíria, Venezuela és Tunézia voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.