Meg se száradt a tinta, már kirúgnák az új vezért

A Union Investment szerint egy külsős vezetőre lenne szükség a bizalom helyreállításához.

MNO
2015. 11. 13. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Union Investment vezető portfóliómenedzsere, Ingo Speich szerint Martin Winterkorn (a korábbi vezér) leváltása és Müller kinevezése is tovább rontotta a befektetők cégbe vetett bizalmát. Véleménye szerint jobb lenne, ha a Volkswagen új és friss cseréket hajtana végre a vezetőségben és felügyelőbizottságban, amellyel ismét visszanyerhetnék a piac bizalmát.

A Volkswagen az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség, az EPA vádjai nyomán szeptemberben ismerte el, hogy olyan szoftvert telepített 11 millió általa gyártott gépkocsiba, köztük a Jetta, a Passat, a Golf és a Bogár egyes modelljeibe, amelyek tesztelés közben a rendes vezetési üzemmódban a szokásosnál alacsonyabb nitrogén-oxid-kibocsátást állítottak be. Az 1,2, az 1,6 és a 2,0 literes dízelmotorokat érintő szeptemberi beismeréstől a mostani eset abban különbözik, hogy az EPA vádjai szerint a 3,0 literes dízelmotorok vezérlőrendszerét a Volkswagen egy be nem jelentett külön modullal látta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.