Építőipari óriás jöhet létre a Közgéppel szemben

Mészáros Lőrinc vőjelöltjével alakulhat egy új cégcsoport.

MNO
2015. 12. 07. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös irányítást szerezhet az Épkar és a West Hungária Bau a Körösaszfalt cége, a Magyar Építő felett – írta a Vs.hu. Ezzel a két cégnek legalább ötven százalék plusz egy szavazatnyi befolyása lehet a Magyar Építőben.

A Magyar Építőt csak májusban vette meg a Körösaszfalt, előtte Tolnay Tibor tulajdona volt. A Körösaszfaltot a Vs szerint a Duna Aszfalton keresztül Szijj László tulajdonolja, aki az elmúlt három évben jól szerepelt a közbeszerzési eljárásokon. Gyakran kapott a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel közösen is megbízásokat, és a cég szponzorálja a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát is. A Vs szerint a Körösaszfaltot vezető Pálffy Balázs Mészáros Lőrinc lányának férjjelöltje.

Az Épkar Szeivolt Istvánhoz tartozik, akiről nemrég terjedt el, hogy a brókerbotránybeli Kun-Mediátor fővárosi székhelye az ő tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve. Szeivolt ezt visszautasította. A West Hungária Baunak pedig az a Paár Attila a tulajdonosa, aki megvette Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a részesedését az Elios Innovatív Energetikai Zrt.-ben. Ezenfelül a West Hungária Bau is több közbeszerzést nyert el.

A lap szerint az összefonódással egy nagy építőipari vállalat jöhet létre; a Duna Aszfalt, a Magyar Építő és a két új tulajdonos árbevételét összeadva 126 milliárd forint jön ki. A Vs cikke szerint a Közgép tavalyi árbevétele 112 milliárd forint volt.

Szijj István elismerte a lap szerint: a cél, hogy sikeresen szerepeljenek az EU 2020-ig tartó fejlesztési ciklusára kiírt közbeszerzéseken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.