Hazánk ajtaján kopogtat az amerikai családi multi

Franchise átvevőt keres Magyarországon a Denny’s étteremlánc, amely öt étteremmel indítana.

MNO
2016. 02. 09. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denny’s étteremlánc 1953-ban jött létre az USA-beli Dél-Karolinában, tíz évvel később nyitotta meg első franchise éttermét, majd ’67-ben nemzetközi porondra lépett. Ma világszerte közel 2200 éttermet futtat – negyedét Amerikában –, és havi 30 millió vendéget szolgál ki; ezzel pedig a világ legnagyobb családi étteremláncának számít.

A lánc az utóbbi időben pörgette fel a nemzetközi terjeszkedést, 2009 és 2014 között több mint 27 százalékkal növelte éttermei számát. A Denny’s most öt év alatt legalább öt étterem nyitását tervezi Magyarországon, ehhez mintegy 5 milliárd dollárnyi magyar befektetés kellene.

A franchise-hoz való tartozás jogdíja a forgalom 5,25 százaléka lenne, ezenfelül a bevétel 3,75 százalékát kötelező lenne marketing- és reklámtevékenységre fordítani. A befektetés mintegy két év alatt térülne meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.